20-21 december: 2de Kruistocht van Gauthier van Woumen 17u30-20u

WO I

101 jaar geleden, bij het einde van WO I keerden de soldaten terug naar huis. Velen hadden verschrikkelijke zaken gezien en wisten niet meer waarnaartoe. Ook een dementerende bejaarde weet niet meer waar hij naartoe gaat. Net als die soldaten lopen ze maar wat verloren. Met de aanleg van een herkenbaar en rolstoeltoegankelijk wandelpad - buiten de gebouwen van het WZC wil men deze mensen uit hun isolement proberen te halen. 
Daarom vertrekken we vanuit Nieuwpoort en wandelen we de frontlijn af. Via Diksmuide passeren we Woumen waar we de centjes oppikken die alle andere acties hebben opgebracht. We vervolgen onze weg via Ieper naar Mesen. Dan stappen we via de Leie - ons spreekwoordelijk pad - naar Kortrijk, het centrum van de Warmste Week. Op vier plaatsen langs onze route herdenken we een soldaat in wiens dagboek de oorlogsgruwel staat. We nemen hen mee om hen - net als onze dementerende grootouders - het goede pad te wijzen. Onze tocht is 101 km lang en dit 101 jaar na WO I.

Waarom dit goede doel?

We willen hierbij een voortrekkersrol spelen en wensen nu te investeren in een herkenbaar en rolstoeltoegankelijk wandelpad teneinde de ouderen met dementie en hun families (kinderen, kleinkinderen, vrienden,...) samen te laten genieten van de natuur rond het WZC. Op een drietal plaatsen rond dit wandelpad worden bovendien groene speelzones voorzien zodat ook de kleinkinderen van deze bewoners met dementie aan hun trekken kunnen komen.

Rechtstreekse link naar: DE WARMSTE WEEK