Nieuws en activiteiten

Nieuws en activiteiten

We houden u graag op de hoogte van actueel nieuws, projecten en het reilen en zeilen binnen Zilvervogel Woumen. Daarnaast hechten we veel belang aan engagement en het creëren van activiteiten. Jaarlijks organiseren we activiteiten in samenwerking met het bewonersplatform, de lokale school en diverse verenigingen uit het dorp.

Activiteit

Bezoek aan de tabaksfabriek N° 253 Handzame

Woensdag 16 oktober plannen wij met onze bewoners een uitstap naar het tabaksmuseum in Handzame.

Nieuws

Oktober is bewegingsmaand bij Zilvervogel

In oktober worden bewoners en medewerkers in de drie vestigingen van Zilvervogel vzw uitgedaagd om te bewegen. Zumba volgen, aanduiden van een stappentellerkampioen, uitdagende bewegingsparcours in de woonzorgcentra, ... .

Nieuws

Twee assistentiewoningen te huur

Wil je zorgeloos wonen in Woumen? Zilvervogel Woumen biedt assistentiewoningen aan centraal gelegen in Woumen zodat u zelfstandig kan wonen met de mogelijkheid om 24u/24 assistentie in te schakelen .

Nieuws

Urbain trail Woumen

Samen met de lokale verenigingen en zelfstandigen, het bewonersplatform Woumen, de lokale kleuter- en lagere school organiseert Zilvervogel Woumen een wandel- en loopparcours doorheen Woumen.

Activiteit

Modeshow

Donderdag 24 oktober 2019 bent u uitgenodigd in de foyer van Zilvervogel om 14u30 voor het bewonderen van onze modeshow.

Activiteit

Nieuwe schoenen nodig?

In samenwerking met een schoenenhandelaar organiseert Zilvervogel op donderdag 3 oktober 2019 een schoenenverkoop. Bewoners kunnen schoenen passen en bestellen.

Activiteit

Smullen van heerlijke oliebollen

Ook dit jaar organiseert Zilvervogel Woumen een oliebollennamiddag voor bewoners van het woonzorgcentrum en alle vrijwilligers. Kom op dinsdag 1 oktober 2019 genieten!

Nieuws

Streamingsproject in ons woonzorgcentrum

Dankzij de goodwill van stad Diksmuide kan dit project ook in ons woonzorgcentrum worden uitgerold. De livestream gaat door op donderdag 26 september 2019.

Nieuws

Week van de dementie: 23 tot 27 september 2019

Van 23 september tot en met 27 september 2019 is het in Zilvervogel Woumen week van de dementie.

Activiteit

Hondenschool op bezoek

De hondenschool komt op bezoek op woensdag 11 september 2019. Vanaf 15u voeren de honden allerhande ‘kunstjes’ uit voor de bewoners.

Nieuws

Duaal leren

Vanuit Zilvervogel Woumen werken we aan duaal leren en leiden zo de werknemers van de toekomst op. In duaal combineert de medewerker leren in een woonzorgcentrum met leren in een onderwijsvoorziening.

Nieuws

Mmm … mosselen

In Zilvervogel genieten we graag van lekker eten. Per zorgdienst wordt een mosselsouper georganiseerd in de loop van augustus – september.

Nieuws

Smiley label voor Zilvervogel Woumen

Na een grondige doorlichting kreeg Zilvervogel Woumen het Smiley label. Het label wordt toegekend aan wie volop inzet op hygiëne in verband met voeding.

Nieuws

Samen onder één vlag! Met trots stellen wij u Zilvervogel voor.

Hof ten Ijzer te Reninge, OLV Middelares te Rekkem en De OpenLink te Woumen, vroeger samen vzw CZD Sint- Vincentius, is reeds jaren een groep van West-Vlaamse woonzorgcentra met centrum voor kortverblijf, erkende assistentiewoningen en centrum voor dagverzorging.