Assistentiewoningen

Assistentiewoningen

In de buurt van het woonzorgcentrum liggen de erkende groep van assistentiewoningen van Zilvervogel Woumen. Op het woonerf (Woumenweg 233) liggen 15 assistentiewoningen gelegen rondom een gemeenschappelijke binnentuin. Een plaats om in alle rust mensen te ontmoeten, deel te nemen aan activiteiten en te genieten met het aanwezige nodige comfort. Met ons woonzorgcentrum Zilvervogel op 500m kunnen we u, indien gewenst, gemakkelijk zorgondersteuning op maat aanbieden.

Wenst u kennis te maken met een assistentiewoning, heeft u tijdelijk nood aan wat extra ondersteuning of wenst u uw sociale contacten te optimaliseren? Zilvervogel Woumen beschikt hiervoor over een volledig bemeubelde assistentiewoning.

Deze assistentiewoning is volledig stijlvol ingericht en voorzien van alle comfort. Je kan hier dus tijdelijk terecht zonder verhuis van meubilair of pakken administratie. Bevalt het verblijf in de assistentiewoning u, dan kan u desgewenst opteren voor een verblijf van onbepaalde duur. Zelf inrichten van een assistentiewoning met eigen meubilair is natuurlijk ook steeds mogelijk. Onze assistentiewoningen zijn zowel geschikt voor alleenstaanden als ook voor koppels en bevatten een ruime woonkamer met open keuken, balkon, aparte slaapkamer en badkamer. 

Wij bieden

  • comfortabele en energievriendelijke woongelegenheden voor 65-plussers
  • uitgerust met ontmoetingsplaatsen en aangepaste faciliteiten
  • zorgondersteuning op maat van de bewoner
  • een warme en huiselijke sfeer heerst in het gebouw
  • Wekelijkse activiteit georganiseerd door een ergotherapeut
  • bewoners worden uitgenodigd naar activiteiten in het woonzorgcentrum
  • rustig gelegen op 500m van het woonzorgcentrum
  • 24 op 24 u assistentie bij noodoproepen

Kiezen voor een assistentiewoning is kiezen voor zelfstandig wonen met de garantie van ondersteuning indien nodig. We vinden het belangrijk dat elke bewoner zolang als verantwoord blijft wonen in zijn/haar assistentiewoning en wij willen de bewoner hierbij helpen.

Assistentiewoningen Zilvervogel Woumen is een erkende groep van assistentiewoningen. Deze erkenning wordt uitgereikt door de Vlaamse overheid als de woningen voldoen aan alle erkenningsvoorwaarden.