Woonzorgcentrum

Maaltijden

Elke dag serveren wij kwaliteitsvolle gezonde, verse en evenwichtige maaltijden in het woonzorgcentrum Zilvervogel. Het ontbijt en avondmaal bieden we aan in buffetvorm, zodat onze bewoners ter plaatse kunnen kiezen. Over de middag voorzien we een warm vers klaargemaakt dagmenu.  Onze medewerkers  mixen, malen of snijden één of meerdere voedingscomponenten, indien dit noodzakelijk is voor de bewoner. 

We voorzien dieetvoeding op medisch voorschrift van de arts en maaltijdbegeleiding voor de bewoner die het nodig hebben. In Zilvervogel is een logopediste aanwezig die onder meer slikproblemen aanpakt door aanpassingen aan houding en/of voeding.  De logopediste kan ook een andere manier van slikken en oefeningen aanleren ter verbetering van het slikken.

Aangezien eten in groep de eetlust bevordert, stimuleren we de bewoners om zoveel mogelijk te eten in de living van de woonzorgdienst.

Familie en vrienden zijn ook welkom om ‘s middags samen te lunchen met de bewoner in de foyer. De vers bereide maaltijd bestaat uit soep, een hoofdgerecht en een dessert en wordt opgediend tussen 11u30 en 11u40. Reserveren vooraf is noodzakelijk en kan tot 8u op de dag zelf via e-mail naar info.woumen@zilvervogel.be (niet van vrijdagavond tot maandagochtend en op feestdagen) of via ons centraal telefoonnummer 051/500 248. Voor groepen vanaf 5 personen vragen we om één week op voorhand te reserveren.

In het voorjaar 2019 behaalde Zilvervogel het Smiley Label. Het label wordt toegekend na een doorlichting op vlak van hygiëne en aandacht voor de voedselveiligheid.

Bekijk het weekmenu